La Concha House, Comes from 15th Century Barn

Facade of La Concha House by MOOARC

Mooarc recognize its project in house remodeling. This project is truly challenging because Mooarc has to remodel the 15th century barn to be La Concha House. The barn that will be used as the object of remodel is located in the island of Guernsey. Mooarc plans to build this house with 3 dimension apperance, therefore the concept is inpired by the The Noli Plan of Rome. The barn can be remodel into a comfortable house, it will be difficult, but it is true happened.

Kitchen in La Concha House by MOOARC

Sloping ceiling in La Concha House by MOOARC

The bricked wall in La Concha House by MOOARC

The roof design in La Concha House by MOOARC

Dining table in La Concha House by MOOARC

Basically, the barn in 15th century has the internal volume like the centre of the house. Mooarc build a kitchen and dining room in the lower area of this house. Both of those rooms are intentionally built below and the more formal rooms like living room, bedroom, and more have the high level. Rest area and play area are built in the front of the house, close to the terrace. Mooarc makes the one clock in La Concha House as the bedrooms area. And they close to the back door that has an access to the garden. Glass door is mostly used in this house because it gives the larger effect and eases the homeowner to breath. This is the new invention and need the high imagination to remodel an old barn into beautiful house.

The bricked wall in La Concha House by MOOARC

The natural rock wall in La Concha House by MOOARC

The rock wall in La Concha House by MOOARC

Bedroom in Jirisan Park

Bathroom of  La Concha House by MOOARC

The wooden dining table in  La Concha House by MOOARC

The wall design in La Concha House by MOOARC

2 Worlds in One Tea Shop

Owner of Tea Mountain by A1 Architects

A1 Architects has been completed their project in making a tea shop, namely Tea Mountain. This tea shop is located in Prague, Czech Republic. This tea shop is the one new invention where the tea lovers can enjoy the traditional tea inside the contemporary building, which is Tea Mountain. Out of the contemporary style that is shown in this tea shop, the owner serves some traditional tea from Japan, China, and more. The owner and A1 Architects have the concept to make a tea shop that can serve tea beverages with friendly service.

Wooden bar stool in Tea Mountain by A1 Architects

Facade of Tea Mountain by A1 Architects

It is called as the tea shop with 2 world’s interiors. The first interior has dark atmosphere and quiet, the owner uses this spot as the seat and drink area. And the next spot, there is bright area that is used to serve the tea presentation and the customers can buy tea in this area. Inspired by the 19th century interiors, this tea shop is dominant with black, gold, and brown color. The display and counter desks are made from the wood that increases the nuance and atmosphere inside this Tea Shop. When the customers enter into Tea Mountain, detail of the interiors can be seen and simple layer from this building is the one primary thing that want to show by Tea Mountain.

Traditional tea table in Tea Mountain by A1 Architects

The wooden table inTea Mountain by A1 Architects

The wooden bar stool in Tea Mountain by A1 Architects

The wall decoration in Tea Mountain by A1 Architects

The tea table in Tea Mountain by A1 Architects

The interior of Tea Mountain by A1 Architects

The sketch of Tea Mountain by A1 Architects

Sketch of Tea Mountain by A1 Architects

Comfortable Bondi House by Fearns Studio

Fearns Studio has done its project in change the heritage terrace in inner city becomes the Bondi House. According to its name, this house is located in Bondi, Australia. This house is conceived as the unique house with combination style between contemporary style and traditional design. Bondi house is built in the brick box that makes this house looks strong to stand. To explain the project of Fearns Studio, this article will share some things that are identical with this Bondi House.

The courtyard of Bondi house by Fearns Studio

Stepping stone in Bondi house by Fearns Studio

This Bondi House is designed with one room in the second floor, and the sky light penetration is used to find the rooms inside this building and safe the neighborhood privation from the second floor room. Besides, this Bondi House is also completed with beautiful and fresh garden that can be accessed with open the big door. Sliding door is mostly used in this Bondi House, for instance, Fearns Studio uses it in the kitchen and living room area. When the homeowner slides this door, the light will enter into the room directly. Because of the light can be enter without any obstacles, it makes the Bondi House feels warm and this warm will be endure because the it is trapped on the wall paint, windows, doors, floor, and the ceiling.

The glass dining table in Bondi house by Fearns Studio

The glass wall in Bondi house by Fearns Studio

The living space in Bondi house by Fearns Studio

The powder room in Bondi house by Fearns Studio

Bathroom of Bondi house by Fearns Studio

Kitchen of Bondi house by Fearns Studio

Living room of Bondi house by Fearns Studio

Side corridor in Bondi house by Fearns Studio